campingplagehoulgate@gmail.com

+33 (0) 2 31 28 73 07

59, Rue Henri Dobert

14510 Houlgate

logo_camping_de_la_plage_houlgate

De mooiste kastelen in Normandië

Camping de la Plage – Houlgate | À visiter | De mooiste kastelen in Normandië

Een middeleeuwse burcht, een klassiek kasteel met prachtige tuinen, of een voornaam renaissancekasteel…
Ontdek onze selectie van Normandische kastelen die jong en oud zullen doen dromen. Normandië en zijn rijke erfgoed heeft veel te bieden.

Het kasteelmuseum van Saint Germain de Livet

Het Château de Saint Germain de Livet, dat als een van de mooiste kastelen van Normandië wordt beschouwd, wordt vaak “het juweel van het Pays d’Auge” genoemd. Dit prachtige Normandische gebouw wordt gekenmerkt door een indrukwekkende architectuur waarin een typisch Normandisch vakwerkhuis uit de 15e eeuw wordt gecombineerd met een stenen en bakstenen constructie uit de 16e eeuw. U kunt er ook de sublieme Franse tuinen en de uitzonderlijke omgeving bewonderen.
Het kasteel, dat het label “Musée de France” draagt, doet ook dienst als museum en presenteert een ongelooflijke collectie meubelen die in 1958 door de familie werden geschonken. Het interieur is een combinatie van meubilair en kunstwerken en getuigt van de verfijning en levenskunst van de 19e eeuw. Ontdek het artistieke en persoonlijke parcours van de schilder Léon Riesener, neef van Eugène Delacroix.

De tuinen zijn open voor het publiek van april tot het eerste weekend van november en zijn gratis te bezoeken. U kunt ook onder leiding van een gids het kasteel van binnen bezichtigen!

Chateau_St_Germain_camping_de_la_plage_houlgate
chateau_de_crvecoeur_camping_de_la_plage_houlgate

Het kasteel van Crèvecoeur

Maak een reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen met een bezoek aan het Château de Crèvecoeur. Het is een van de laatste overgebleven voorbeelden van een kleine middeleeuwse heerlijkheid in Normandië.
Op de lager gelegen binnenplaats vindt u een groep vakwerkgebouwen uit de 15e eeuw: een grote boerderij, een duiventil… en een mooie stenen kapel uit de 12e eeuw.
Op de hoge binnenplaats, omgeven door een gracht en beschermd door een hoge stenen muur, ontdekt u een voormalige 15e eeuwse herenwoning.
Binnen in de vakwerkhuizen is de onderdompeling in de middeleeuwen totaal! De leefruimten zijn herschapen met voorwerpen uit die tijd door middel van originele ensceneringen. De jongsten zullen blij zijn het boerenleven en het landbouwwerk op de boerderij te ontdekken.

Van maart tot oktober biedt het kasteel vele activiteiten: vissen, riddertoernooien, valkerijshows…

Het kasteel van Canon

Maak een reis terug naar de 17e eeuw in Château de Canon. Dit “huis in de velden” wordt al sinds het midden van de 18e eeuw door dezelfde familie bewoond en onderhouden. Zij zijn ook de afstammelingen van de beroemde Élie de Beaumont, de beroemde advocaat uit het tijdperk van de Verlichting.

Ontdek de prachtige bloemrijke tuinen.

chateau_canon_camping_de_la_plage_houlgate
Chateau_Le_Kinnors_camping_de_la_plage_houlgate

Kasteel Le Kinnor

Omgeven door een gracht is het uitgestrekte complex van het Château de Kinnor een architectonisch juweel van het einde van de 16e eeuw. Het was de plaats van een grote geschiedenis: getuige van de onderhandelingen tussen maarschalk Guillaume IV de Hautemer en koning Henri IV in de XVIe eeuw. Maar het bood ook onderdak aan de liefde van de grote romantische schrijver François-René de Chateaubriand en Delphine de Custine.

Het landgoed heeft ook twee opmerkelijke bomen: de oudste oosterse plataan in Frankrijk en een tweehonderd jaar oude paarse beuk genaamd “Chateaubriand”.

Het Huis van Coupesarte

Typisch Normandisch, heeft het Manoir de Coupesarte zijn originele houten frame behouden en biedt een uitzonderlijke architectonische eenheid in de Pays d’Auge. Wist je dat? Het werd gebouwd op een gracht in de 15e eeuw. De schuren, stallen en koeienstallen die het omringen dateren uit de 17e eeuw.

Het bezoek van de buitenkant is gratis en kan het hele jaar door!

manoir_coupesarte_camping_de_la_plage_houlgate
manoir_bellou_camping_de_la_plage_houlgate

Het landhuis van Bellou

Ontdek het Landhuis van Bellou, typisch voor het Pays d’Auge van de XV en XVIe eeuw. U kunt er 16e-eeuwse schilderijen bewonderen, een 17e-eeuwse stal en een groot park met een arboretum.

Dus je keuze is gemaakt? Zoals u zult hebben begrepen, is het historisch erfgoed van onze regio zeer rijk. Aarzel niet langer en reserveer uw verblijf op de camping en neem de tijd om de prachtige kastelen en historische monumenten die u ter beschikking staan te ontdekken.