campingplagehoulgate@gmail.com

+33 (0) 2 31 28 73 07

59, Rue Henri Dobert

14510 Houlgate

logo_camping_de_la_plage_houlgate

Geniet van Normandië tijdens uw zomervakantie

Camping de la Plage – Houlgate | À visiter | Geniet van Normandië tijdens uw zomervakantie

Tijdens uw verblijf op Camping de la Plage Houlgate kunt u tijdens uw zomervakantie genieten van Normandië. Onze mooie streek heeft u vele bezoeken en activiteiten te bieden.

CULTURELE ONTDEKKINGEN

In Normandië komt de cultuur vooral tot uiting in het erfgoed, de muziek, de grote tentoonstellingen en de live shows. Het is ook de impressionistische bestemming bij uitstek!

Plaatsen om te bezoeken :

Le Musée Vie Et Métiers D’autrefois: ontdek met uw familie vergeten ambachten en gereedschappen. Kom meer te weten over dertig beroepen en levenstaferelen, becommentarieerd door een gepassioneerd verzamelaar, doorspekt met anekdotes en raadsels.
Het oriëntatieparcours van Bagnoles-de-l’Orne: Wilt u spelenderwijs ons grondgebied ontdekken? Ga naar Bagnoles-de-l’Orne voor een oriëntatieloop in het hart van de stad. Kasteel, priorij, natuurpark…
Het Tapijt van Bayeux: Treed in de voetsporen van Willem de Veroveraar door het Tapijt van Bayeux te ontdekken. Dankzij de audiogidsen in volwassen of kinderversie wordt het hele gezin ondergedompeld in de tijd van de verovering van Engeland, een fascinerende wandeling.

musee_camping_de_la_plage_houlgate
debarquement_camping_de_la_plage_houlgate

Een verblijf in het hart van de geschiedenis

Dankzij zijn rijke verleden aan gebeurtenissen en emblematische figuren heeft Normandië een bijzondere plaats in de geschiedenis van Frankrijk. Het is nog steeds zichtbaar dankzij de vele overblijfselen en plaatsen om te bezoeken die leuke gezinsuitstapjes bieden. De plaatsen zijn vermengd met de essentiële karakters van onze geschiedenis.

De geschiedenis van middeleeuws Normandië begon met de invasies van de Vikingen. Dan de tweede wereldoorlog en de gebeurtenissen van D-Day. Jonge mannen van over de hele wereld vochten op onze stranden en op ons platteland om de vrijheid te herstellen. Vandaag zijn het symbolen van vrede geworden, en deze herdenkingsplaatsen zijn het waard om te (her)ontdekken!

Plaatsen om te bezoeken :

De landingsstranden: De landing van 6 juni 1944 op de stranden van Normandië is de grootste amfibische en luchtlandingsoperatie aller tijden. Vandaag komen nog steeds miljoenen mensen hun respect betuigen aan de soldaten die Frankrijk op de D-Daystranden hebben bevrijd.
Het Domaine d’Harcourt: een mooi voorbeeld van middeleeuwse architectuur, het kasteel heeft zijn feodale aspect aan de westkant behouden met de aanwezigheid van de dubbele slotgracht, de versterkte omheining van de bailey en de ronde torens die de voorgevel flankeren. Het arboretum heeft een opmerkelijke botanische collectie van meer dan 500 soorten bomen en struiken.

Het kasteel van Pirou: Gebouwd op een eiland in het midden van een kunstmatige vijver, het kasteel is een prachtige middeleeuwse vesting van de twaalfde eeuw: kapel, bakkerij, wijn pers, stallen, poortgebouw … Ontdek de legende van de ganzen Pirou die vertelt over de metamorfose van de bewoners van het kasteel in ganzen tegen de Scandinavische aanvallers.


Het kasteel van Carrouges: Dit kasteel van baksteen, graniet en leisteen, gelegen in het hart van het Regionale Natuurpark, weerspiegelt zijn kleuren in de gracht die het omringt.

Blijf voor de meer sportieve

Normandië is niet alleen gastronomie, cultuur en geschiedenis. Onze regio is een echte speeltuin dankzij de vele sportcompetities. Normandië kan worden ontdekt via een rustige route, te paard, op de fiets of te voet. Het is de belofte van een groot sportief avontuur!

Activiteiten om te ontdekken :

De GR21: ontdek de beste GR lange afstandswandelroute in Frankrijk. Deze prachtige route van 190 km, die langs de Côte d’Albâtre loopt, biedt de wandelaar een verscheidenheid aan uitzonderlijke landschappen. U ontdekt de rijkdom van het natuurlijke erfgoed van Normandië.
Recreatiecentrum van Jumièges: in Jumièges, niet ver van de beroemde abdij, kunt u het recreatiecentrum bezoeken! Op het programma: accrobranche, kanoën en kajakken, volleybalvelden… alles midden in de natuur.
Een dag fietsen in Giverny: Giverny is de geboorteplaats van het impressionisme. Wist u dat het dorp vlakbij een van de mooiste fietsroutes van Frankrijk ligt? De Seine op de fiets. Giverny is een essentieel onderdeel van uw verblijf!

base_loisirs_camping_de_la_plage_houlgate